Uppdat:

2021-01-04


ENA Linedancers startades våren 2008

Ändamål och uppgift

Ena Linedancers är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening som ska bedriva utlärning och ge möjligheter till utövning av linedance genom kurser som ger möjlighet till motion, förbättrad motorik (hjärngympa) och erbjuda gemenskap. Ena Linedancerss vänder sig till intresserade i alla åldrar.

Vi håller till på Kryddgården i Enköping där vi träffas, dansar och har kul.

Linedance är en av de mest allsidiga dansformer som finns, med danssteg inlånade från de flesta dansstilar i världen: klassisk, latinamerikansk, rock&roll, hiphop, step mm.

Linedance är en dansform där man inte behöver en partner. Dansarna står på rad, därav namnet. Varje dans består av fasta kombinationer av danssteg som upprepas under dansens gång.

Dansmusiken är främst en modern rockig country & western stil men under de senare åren har linedancekoreografer skapat danser till många olika musikstilar typ rock, pop, funk, disco,  ballader, vals och night club.

Gillar du musik och att röra dig till musik så gillar du Linedance.

Linedance har dansats sedan 70-talet i USA, där dansformen fick ett ordentligt uppsving i början av 90-talet. Det sägs att dansformen började i gruvorna och på skördefesterna, som ett sätt att umgås och piffa upp vardagen. Idag har dansen spridits över världen och är väletablerad i Europa, främst i England och Holland.